Bij het versturen van je bestellingen is het belangrijk dat de artikelen onbeschadigd aankomen bij je klanten. Daarom zorg je voor voldoende bescherming aan de binnenkant van het pakket. Maar wist je dat de verpakking van een pakket ook een uitgelezen kans is om je bedrijf te promoten? Zo creëer je een stuk meer zichtbaarheid voor je doelgroep. Dit kan je realiseren op een aantal verschillende manieren.

Gepersonaliseerde verpakking

Voor de verzending van je pakketten kan je een gewone doos gebruiken. Maar dan is eigenlijk alleen aan de adressticker te zien waar het pakket van afkomstig is. Het grootste gedeelte van alle bedrijven zet hier tegenwoordig een stapje extra in door bijvoorbeeld de dozen te laten bedrukken met het bedrijfslogo. Er zijn online genoeg bedrijven te vinden die dozen in standaardmaten voor je kunnen bedrukken voor je eigen gepersonaliseerde verpakking.

Tape, meer dan alleen een afsluiter

Je pakket sluit je af met tape. In dit geval kan je ‘gewone’ tape halen bij de groothandel, maar ook in dit geval zijn er wat kansen met het oog op de promotie van je bedrijf. Papiertape laten bedrukken met je eigen bedrijfslogo is in dit geval een optie, maar je kan ook de slogan gebruiken waar je bekend om staat. En het fijne van papiertape is ook nog eens dat het eenvoudig af te scheuren is, zodat je zeer eenvoudig en efficiënt kunt werken met de tape. Dit biedt ook weer andere mogelijkheden, zoals de tape aanbrengen in een bepaald patroon. Dit valt ook weer extra op.

Bedenk een goede gimmick

Als bedrijf wil je dat je promotie en zo groot mogelijk bereik heeft. Een van de dingen die hier aan bij kunnen dragen is social media. Zorg daarom dat je verpakking zo aantrekkelijk is dat de klant dit wil delen op bijvoorbeeld Facebook. Bedenk een goede gimmick om aan je verpakking toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld een tekst zijn, de kleur van de doos of een illustratie op het pakket. Kijk om inspiratie op te doen naar grote spelers op de markt zoals Coolblue en Bol.com of schakel een specialist in om een goed concept te bedenken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.