Ga je in Nederland wonen of werken? En wil je goed voorbereid zijn voordat je naar het kleine kikkerlandje komt? Of misschien woon je al in Holland en wil je de Nederlandse taal toch nog iets beter onder de knie krijgen. Nederlands leren kan erg moeilijk zijn, je moet namelijk rekening houden met allerlei verschillende grammaticaregels. In dit artikel delen wij een aantal tips met je die je kunnen helpen bij het leren van de moeilijke Nederlandse taal.

Muziek: leuk en leerzaam

Een nieuwe taal leren is erg moeilijk. Je kunt dit natuurlijk leren uit een boek, maar een leukere manier is om mee te zingen met een liedje. Wel een Nederlands liedje hè. Begin met een liedje waar de woorden langzaam worden gezongen. Zoek de tekst op en lees dit eerst eens rustig door zonder de muziek. Doe dit vervolgens nog een paar keer maar dan met de muziek. Probeer daarna de tekst hardop mee te zingen. Je zult zien dat Nederlands leren erg leuk wordt.

Wil je nog een stapje verder gaan? Kopieer de tekst en zet deze in een Word bestandje. Haal vervolgens een paar woorden weg en vervang deze door een aantal puntjes. Probeer vervolgens de woorden zelf weer in te vullen wanneer je naar het liedje luistert.

Vraag mensen om Nederlands met je te praten

In Nederland wordt veel Engels gesproken. Dit is natuurlijk hartstikke handig, maar het helpt je niet om de Nederlandse taal echt te leren. Vraag daarom aan mensen met wie je regelmatig contact hebt, denk aan collega’s of klasgenoten, om Nederlands met je te praten. Je hoeft niet alles meteen te verstaan, maar dit is niet erg.

Ook is het handig om woorden op te schrijven. Je leert namelijk erg veel in een korte tijd en het is moeilijk om dit allemaal direct te onthouden. Hoor je een nieuw woordje? Schrijf deze op in een schrift. Kijk soms even naar deze woordjes en probeer ze uit te spreken, zo kun je ze beter onthouden.

Taalcursus volgen

Nederlands leer je niet zomaar, daarom is het handig om een taalcursus te volgen. Er zijn bijvoorbeeld online cursussen, maar ook groepstrainingen of juist individuele trainingen. Kies wat het beste bij jou past. Nederlands leren bij Babel kan op allerlei verschillende niveaus. Als je al een beetje Nederlands kan, kun je bij Babel terecht. Maar ook als beginner is het mogelijk om een taalcursus Nederlands te volgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.