De Prusa i3 mk3 wordt ook wel de slimste 3D-printer van dit moment genoemd. Dit komt omdat er alles aan gedaan is door de fabrikant om de printer smart te maken. Denk dan bijvoorbeeld aan de mate waarop er is omgesprongen met de veiligheid. Die wordt sterk door de printer zelf in de gaten gehouden. Daar zijn verschillende sensors voor ingebouwd. Dat maakt het ook interessant om eens nader te bekijken wat deze printer allemaal te bieden heeft. Dat blijkt veel meer te zijn dan misschien al gedacht wordt. De volgende zaken spelen in ieder geval mee.

Negen punten die gemonitord worden


De Prusa i3 mk3 houdt op maar liefst negen punten in de gaten of het proces in goede orde verloopt. Wanneer één van deze sensoren opmerkt dat er iets misgaat, dan wordt ervoor gezorgd dat deze fout wordt hersteld. Op die manier kan elk ontwerp precies zo worden uitgewerkt als vooraf bedacht is. Dit is vooral voor ondernemers, die prototypes of productiemodellen printen, een belangrijk pluspunt gebleken. De foutenmarge is zo klein geworden, dat eigenlijk alles met deze printer te maken is. Dit is dan ook precies de manier waarop de 3D-printer gebruikt wordt tegenwoordig.

Het gebruiksgemak bij het printen voorop


Dat de printer zo goed te monitoren is, is niet het enige belangrijke punt. Ook de mate waarin de printer gebruiksgemak biedt is voor veel mensen zeer aantrekkelijk. De 3D-printer maakt het daardoor voor iedereen makkelijk om hem te gebruiken. Wanneer bedacht wordt dat er door de stevigheid van het frame en de snelheid van het printen eigenlijk niets mis kan gaan is het goed te begrijpen dat allerlei gebruikers uit allerlei doelgroepen graag met de Prusa i3 mk3 werken. Dat is ook precies het doel dat de fabrikant voor ogen had toen dit nieuwe model zo snel al op de markt kwam.

Het heatbed verwisselen

Naast al de pluspunten die eerder al genoemd werden, is het ook tegenwoordig mogelijk om bij de Prusa i3 mk3 het heatbed te verwisselen. Juist doordat er verschillende varianten zijn, bijvoorbeeld een gladde en een meer ruwe, is het nog beter mogelijk om ontwerpen uit te werken die precies aansluiten op de persoonlijke behoeften van de gebruiker van de printer. Alle reden om juist dus met dit model te gaan werken. De mogelijkheden worden dan ook alleen maar nog groter nu deze optie geboden wordt door de fabrikant van deze 3D-printer.

Bezoek onze website: http://prusamk3.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published.