Heeft u een geweldig idee, een gewoonweg geniale merknaam of u heeft in een creatieve bui een uniek product ontworpen. Begrijpelijkerwijs wilt u niet dat een ander met de eer gaat strijken van uw creatie. De concurrentie ligt altijd op de loer en waar het kan zal de concurrent het niet laten om te profiteren van uw idee├źn en creaties. Daarom is het belangrijk om uw product of merknaam vast te leggen. Dit kunt u zelf doen, maar er zijn ook bureaus die deze zorgen uit uw handen neemt.

Het vastleggen van een merknaam kan een ingewikkelde kwestie zijn. Er is veel expertise en juridische kennis nodig om dit op de juiste manier te doen. Merkenbureau Marcam in Enschede biedt de dienst aan om namens u een merknaam te laten registreren en daarmee uw merknaam te beschermen. Marcam is in staat om uw unieke merk, logo of productnaam te beschermen. Merkenbureau Marcam heeft een breed kennis op gebied van intellectuele eigendommen. Marcam neemt u daarmee een stukje zorgen uit handen.

Wanneer uw merknaam of product succesvol is en u heeft het niet beschermd kunnen andere partij uw creatie overnemen en ervan profiteren. Door uw merknaam of product juridisch vast te leggen behoudt u de exclusiviteit. Wanneer u uw creatie hebt vastgelegd kan niemand van uw inspanningen en creativiteit profiteren en kunt u met een gerust hart uw merknaam of product groot maken.

De lengte van de periode dat uw merknaam beschermd is hangt af van het land waar u het merk hebt geregistreerd. Het merkenrecht schrijft voor dat wanneer uw merknaam geregistreerd staat in Nederland, u er 10 jaar lang recht op hebt. Dat betekent dat niemand anders op welke manier mag profiteren van de inspanningen die u hebt geleverd onder de merknaam. Dat is natuurlijk wel zo fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published.