Uw doelgroep bereiken, hier is geen één en dezelfde strategie voor. De aanpak is voor iedereen uniek. Richt u zich bijvoorbeeld op de zakelijke business voor mannen en vrouwen? Dan heeft u een andere strategie nodig om deze mensen te bereiken dan als u zich richt op jongeren. De doelgroep bereiken is zo makkelijk nog niet. U heeft vaak een mix van middelen nodig om uw doelgroep naar uw website te krijgen.

Zoekmachine-optimalisatie

Wilt u dat uw doelgroep uw website gemakkelijk kan vinden in de zoekmachines? U wilt natuurlijk niet dat de mensen waarop u zich richt naar de concurrent stappen omdat zij wel op de eerste pagina van de Google zoekresultaten staan. Er geldt: hoe hoger de positie, hoe meer klikken en dus meer bezoekers op de website. Geen website is hetzelfde, daarom is er voor iedereen een andere manier van zoekmachine-optimalisatie. Heeft u zelf geen tijd om SEO te doen? Denk dan eens na over de voordelen van het uitbesteden van SEO. Deze heeft veel verstand van SEO en kan er daadwerkelijk voor zorgen dat u hoger in Google komt te staan. En dit betekent: u zult uw doelgroep beter kunnen bereiken.

Google Adwords

Wilt u verzekerd zijn van een goede positie in Google? Ga dan aan de slag met Google Adwords. Uw advertentie wordt dan bij het zoekwoord naar jouw keuze bovenaan de pagina bij de gesponsorde links van Google getoond. Als u gaat adverteren in Google Adwords kunt u zich gaan afstemmen op uw doelgroep. U zult moeten bepalen wat voor zoekgedrag uw doelgroep vertoond, hierdoor komt u erachter op welke woorden uw doelgroep zoekt. Vervolgens kunt u bepalen bij welke zoekwoorden u uw advertentie wilt laten zien. Het fijne aan Google Adwords is dat u de prestaties precies kunt meten. Zo ziet u precies wat er gebeurd na het vertonen van uw advertenties en hoeveel erop geklikt wordt.

Social media

Facebook, Twitter, Instagram, we kunnen er niet meer omheen. Bijna iedereen heeft wel een account op deze social media platforms. Social media kan daarom uw zichtbaarheid en vindbaarheid erg vergroten. De meeste platforms geven bedrijven de mogelijkheid om te adverteren. U kunt precies aangeven op welke mensen u zich wilt gaan richten, dit kan omdat gebruikers veel data achterlaten op de socialmediakanalen. Voordat u zomaar allerlei accounts gaat aanmaken, moet u genoeg kennis hebben over de doelgroep. U moet namelijk op de platforms zijn waar uw doelgroep ook is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.