Heb je een boek die je zelf op de markt wilt brengen en die geprint moet worden? Dan zijn hier veel verschillende manieren voor. Om er zeker van te zijn dat je de juiste optie kiest dien je eerst te weten welke mogelijkheden er zijn. Zo weet je wat het beste aansluit bij de situatie van jouw boek.

Print technieken voor boeken

De techniek is de laatste decennia hard voorruit gegaan en ook die van het drukken van een boek. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van de verschillende mogelijkheden en waar deze mogelijkheden het beste bij aansluiten.

  • Drukken met offsettechniek: Heb je een boek die gedrukt moet worden in grote oplage? Maak dan gebruik van de offset druktechniek. Dit is wanneer je graag meer dan 400 exemplaren wilt laten bedrukken. Des te meer boeken je laat bedrukken des te lager de kosten ook zullen liggen. Zie jij al een groot succes aankomen voor je boek? Kies dan voor de goedkoopste optie per exemplaar.
  • Is het tegenovergestelde het geval en weet je niet of jouw boek een succes gaat worden? Dan kun je gebruikmaken van Printing on Demand, waarbij een exemplaar pas wordt gedrukt op het moment dat er een opdracht binnenkomt om een boek te drukken. Dit betekent dat er geen voorraad nodig is en er daarom lagere kosten zijn.
  • Denk bij het printen goed na over de verschillende materialen, zoals de kaft, de grote en dikte van het papier, de rug van het boek en het design.
  • Een hele andere manier is natuurlijk om je boek digitaal te plaatsen. Stel je boek online beschikbaar op je eigen website of op een van de vele platformen. Er zijn veel programma‚Äôs en mogelijkheden beschikbaar waarmee je gemakkelijk je eigen boek maakt in het juiste formaat om online te plaatsen. Zo krijg je jouw boek in het juiste formaat met bijvoorbeeld Calibre of maak je gebruik van de iBookstore van Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.