Gefeliciteerd, je hebt eindelijk een leuke studie gevonden die je wil gaan doen! Er breekt een spannende periode voor je aan. Je gaat nieuwe mensen ontmoeten en eindelijk leren voor wat je echt wil gaan doen. Deze fase vraagt echter wel om wat voorbereiding. Er is een aantal dingen dat je echt moet hebben als je gaat studeren.

Een laptop

Een echt onmisbaar item als je studeert, is een laptop. Tijdens hoorcolleges kun je hier notities mee maken, tijdens werkcolleges kun je hierop werken en tijdens het werken met je projectgroep kun je alles opzoeken. Alleen pen en papier hebben tijdens je studie gaat je niet heel erg ver brengen. Tegenwoordig wordt elektronica steeds belangrijker en wordt het steeds meer ingezet op scholen en in het bedrijfsleven. Ook wordt er voornamelijk via e-mail gecommuniceerd door scholen. Investeer dus in een goede laptop.

Een printer

Ondanks dat veel dingen op scholen digitaal gebeuren, is een printer nog steeds onmisbaar. Op de een of andere manier zijn ze erg modern geworden op scholen, maar wordt er wel gevraagd om elk project uitgeprint (en het liefst dubbel) in te leveren. Een printer is dus ook onmisbaar. Het liefst een kleurenprinter omdat er ook wordt verwacht dat de opmaak van je gemaakte opdracht goed is. Hier horen ook kleuren en afbeeldingen bij. Ook is het voor jezelf erg handig om gemaakte samenvattingen uit te printen, zodat je deze altijd met je mee kunt nemen tijdens het leren.

Koffie en een goed bed

Ga je op jezelf wonen? Investeer dan in een goed koffiezetapparaat. Geloof ons, je zal het nodig gaan hebben de komende jaren. Een belangrijk college volgen na een korte nacht door een leuk feestje vraagt om bakken koffie. Ook een goed bed is enorm belangrijk. Je gaat veel leren en zal je hersenen hard nodig hebben. Zorg daarom voor een goede nachtrust. Veel studenten zijn geneigd om een goedkoop bed te kopen, maar zorg ervoor dat het bed kwalitatief goed is. Op deze manier voorkom je een slechte nachtrust en rugklachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.