Relatiegeschenken zijn niet zomaar iets. Ze vertellen iets over jouw bedrijf en brengen een boodschap over naar je klanten, partners of relaties. Graag wil je daarom niet alleen een nuttig relatiegeschenk cadeau doen aan je partners maar ook een geschenk dat een goed gevoel met zich meebrengt. In de talloze hoeveelheden aan geschenken die er vandaag de dag te verkrijgen zijn is het juiste geschenk vinden dan natuurlijk niet altijd even makkelijk. Om je toch een eindje op weg te helpen zetten wij de meest effectieve relatiegeschenken voor je op een rijtje!

1. Schrijfwaar

Misschien niet één van de meest originele geschenken maar daardoor zeker niet minder effectief, schrijfwaar! Een goede pen met een mooie bedrukking kan namelijk een uitstekend relatiegeschenk vormen! Niet alleen wordt een pen veel gebruikt, de positieve associatie met jouw bedrijf neemt er ook nog eens flink door toe. Zo vang je dus twee vliegen in één klap. Behalve alleen de bedrukte pennen kun je relaties ook een vulpen cadeau doen. Een chique geschenk die een stijlvolle boodschap kan vormen namens jou of je bedrijf.

2. Duurzame geschenken

Binnen onze maatschappij is er steeds meer oog voor groen ondernemen en het milieu in het algemeen. Duurzame relatiegeschenken kunnen daarbij een hele geschikte aanvulling vormen. Zo laat je niet alleen zien dat jouw bedrijf meewerkt aan een groen en gezond milieu maar geef je ook jouw partners en relaties de kans om zich van hun meest groene kant te laten zien. Kies bijvoorbeeld voor een oplader op zonne-energie of voor geschenken die gemaakt zijn van recyclebaar materiaal. Ook kun je het over een hele andere boeg gooien met bijvoorbeeld een eenvoudige douche-zandloper. Deze zandloper helpt je om korter te douchen waarmee je veel water en energie bespaart. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee!

3. Praktische geschenken

Ook praktische geschenken blijken uitermate effectief. Neem bijvoorbeeld de ‘Dopper’ of kijk naar de tasjes die weggeven worden bij open dagen van scholen of verenigingen. Het voordeel van dit soort gebruiksvoorwerpen is dat de ontvanger ze vaak zal tegen komen en waarschijnlijk ook vaak zal gebruiken. Wanneer het voorwerp dan op de juiste manier associeert met je bedrijf heb je precies bereikt wat je wil! Slim ondernemen is daarmee voor iedereen mogelijk.

 

Uiteraard zijn er nog veel meer effectieve relatiegeschenken te vinden. Verstandig is om vooraf vast te stellen welke boodschap je graag over wilt brengen naar de ontvangers en hoe je dit gaat bereiken. Ga daarvoor na in welke branche je jezelf bevindt en zoek een promotiegeschenk dat het beste past bij het doel dat je graag wilt bereiken. Veel succes bij het vinden van een goed geschenk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.